📣 قابل توجه کلیه خدمت گیرندگان محترم رویه واردات :

🔵 سامانه جامع امور گمرکی /پنجره تجارت فرامرزی

در راستای برنامه‌های توسعه‌ای کشور‌ و سیاست‌های ابلاغی دولت و به‌منظور ارائه تسهیلات به تجار و فعالان اقتصادی، کاهش زمان تشریفات گمرکی و تداوم پیاده‌سازی دولت الکترونیک ، هم‌راستا با توصیه‌های سازمان جهانی گمرک ، از تاریخ 1397/2/1 کلیه اسناد ضمیمه در لحظه اظهار تنها به صورت الکترونیکی دریافت می شود و امکان بارگذاری تصویر اسناد ضمیمه در پنجره واحد میسر نخواهدبود.
بدیهی است در این حالت کلیه تشریفات گمرکی صرفا از طریق اسناد الکترونیک صورت می پذیرد.

🔹 اطلاعیه های تکمیلی در این زمینه متعاقبا اعلام خواهد شد.

🔴 حذف بارگذاری تصویر اسناد از اردیبهشت ماه در سامانه جامع امور گمرکی
🔹 اطلاعات اسناد صرفا الکترونیکی دریافت می شود

🔸 در حال حاضر اطلاعات ترخیصیه و قبض انبار و ثبت سفارش و اعلامیه فروش ارز (نامه بانک) و برخی مجوز هاي ترخیص بصورت الکترونیکی دریافت می شود.
🔹 اسناد احراز شامل‌ وکالت نامه، کارت بازرگانی و کارت ملی قابل دریافت بصورت الکترونیکی می باشد.
♦️اسناد فوق همه در داخل کشور تولید و صادر می شود لذا قابلیت دریافت بصورت الکترونیکی را دارند.

🔸سند مهم مالکیت کالا شامل بارنامه و اسناد مهم خرید شامل فاکتور، عدلبندی و گواهی مبداء توسط مراجع خارجی که امکان دسترسی به آنها وجود ندارد و در خصوص گواهی مبداء که مرجع صدور آن اتاق بازرگانی است نیاز به تفاهم نامه های بین المللی و بین الدولی وجود دارد لیکن در خصوص اسناد خرید که فروشنده و اشخاص مختلف حقیقی و حقوقی صادر کننده آن هستند امکان دریافت اسناد بصورت الکترونیکی میسر نیست. مگر بصورت محدود و آنهم در قالب موافقتنامه های تبادل اسناد تجاری.

🔹 ورود اطلاعات فاکتور و عدلبندی توسط کاربران یا اظهار کننده در باکس های و فرم های طراحی شده نمی تواند قابلیت دریافت اسناد بصورت الکترونیکی را به ما ببخشد از طرفی دریافت این اسناد بصورت ورود اطلاعات آن نیازمند یک سیستم حسابرسی پس از ترخیص برای همه واردکنندگان خواهد بود که نه قابل اجراست نه امکان پذیر است.
باید منتظر دستورالعمل های صادره در این خصوص در آینده نزدیک بود.

🔴 اطلاعیه سامانه اطلاع رسانی پنجره تجارت فرامرزی
🔹 قابل توجه خدمت گیرندگان محترم در رویه واردات :

بارگذاری و ارسال عدل بندی ، فاکتور و … به عنوان عکس و یا کاتالوگ کالا ،  در قسمت درخواست ایجاد تی اس سی موجب لغو شدن درخواست خواهد شد .
در صورت تکرار ، دسترسی امکان ارسال به صورت سیستمی و به مدت مشخص از فرد اظهار کننده گرفته خواهد شد.
توجه نمایید که هر گونه عواقب احتمالی به عهده شخص اظهار کننده می باشد .

📌پ. ن : بارگذاری اسناد به روش ورود اطلاعات اسناد و بدون اسکن اسناد در سامانه، روشی عجیب و غریب توسط تیم برنامه نویس پنجره واحد تجارت فرامرزی  است.
یک سوال : چگونه اصالت و صحت ورود اطلاعات فاکتور و عدلبندی و… توسط اظهارکننده قابل سنجش و کنترل است؟

آیا توجه دارند که راههای اصالت اسناد، بررسی اطلاعات مندرج در اسناد خرید و عدلبندی است.
بررسی اطلاعات خریدار و فروشنده، بررسی ارتباط خریدار و فروشنده، فروشنده واسطه است یا نماینده رسمی یا تولید کننده و… ( خرید مستقیم است یا غیر مستقیم) و…

بهرحال بنظر میرسد دوستان عزیز به مواد 14 و 15 قانون امور گمرکی و مواد 10 لغایت 18 آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی توجه ندارند.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *