🔷 مسائل بانکی؛ ابرچالش تجار ایرانی

دنیای اقتصاد : رئیس اتاق بازرگانی تهران در نشست روز گذشته خود، به مشکلات کنونی ایران برای برقراری رابطه با سایر کشورها به خصوص عراق اشاره کرد و گفت: هنوز مشکلات اقتصادی بعد از برجام برپا است و بزرگ‌ترین مشکل اقتصادی بازرگانان ایرانی در عراق مساله بانکی است.

مسعود خوانساری تاکید کرد: با وجودی که ایران بیشترین کمک را در عراق انجام داد، اما هنوز با این کشور مشکل بانکی داریم و هنوز حتی یک بانک عراقی با ما کار نمی‌کند و ارتباط تجاری از طریق خط اعتباری ال‌سی انجام نمی‌شود، بلکه به‌صورت نقدی و معامله پایاپای است که به این طریق نمی‌توان ارتباطات تجاری زیادی داشت. او خاطرنشان کرد: درحال‌حاضر ۲۰ پیمانکار بزرگ ایرانی درعراق به‌دلیل اینکه نتوانستند پول خود را دریافت و به کشور منتقل کنند، زمین‌گیر شده‌اند. مشکل تجاری هم در عراق و هم در کردستان عراق وجود دارد. البته مسائل اقتصادی را نمی‌توان جدا از مشکلات سیاسی،‌ اجتماعی و فرهنگی بررسی کرد. خوانساری تاکید کرد: مشکلات کشور صرفا اقتصادی نیست، مسائل سیاسی و اجتماعی هم به آن گره خورده است. مثلا هنوز صدای واحدی از کشور شنیده نمی‌شود که بالاخره برجام خوب است یا بد. هنوز یکسری افراد برجام را خیانت و برخی آن را خدمت می‌دانند.

خوانساری در مورد عملکرد اتاق تاکید کرد: اتاق بازرگانی ایران سه وظیفه دارد که یکی توانمندی اعضا است که در این زمینه کارنامه خوبی داشته و بسیاری از مشکلات تامین‌اجتماعی، گمرک و بیمه اعضا حل شد. همچنین مساله تعامل با دولت که ارتباط خوبی با دولتمردان داشته و تعامل وجود دارد و وظیفه سوم اتاق مشاوره دادن به مسوولان اجرایی مقننه و قضائیه کشور است که پیشنهادهای اتاق به مسوولان قوا ارائه می‌شود. خوانساری همچنین به مشکلات صادرات غیرنفتی اشاره کرد و گفت: نوسان نرخ ارز وجود دارد؛ ولی با کنترل تورم کارهای خوبی انجام شده، البته هنوز کافی نیست. وی با اشاره به نوسان ارزی اخیر گفت: با وجود اینکه در هشت جلسه صحبت کردیم که بخش‌خصوصی خواستار تک نرخی شدن ارز است، اما این کار عملی نشد. وقتی ارز یک‌باره ۲۰ درصد گران می‌شود، آیا عقلانی است که فعالان اقتصادی سرمایه‌گذاری کنند؛ زیرا در این شرایط دارایی آنها افت می‌کند. ماهیت بخش‌خصوصی این است که دارایی‌‌اش حفظ شود. رئیس اتاق بازرگانی تهران همچنین مشکل دیگراقتصاد را بحث فساد و عدم اعتماد جامعه دانست و گفت: از سال ۹۰ تاکنون رشد سرمایه‌گذاری در کشور منفی بوده است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ترکیه در ایران فروشگاه‌های زنجیره‌ای ایجاد می‌کند، آیا بخش‌خصوصی ایران هم در ترکیه و عراق نمایشگاه عرضه کالا و فروشگاه ایجاد می‌کند، گفت: مشکل ما با ترکیه فرق می‌کند. آنها مشکلات انتقال ارز را مانند ما ندارند و ما عضو پیمان‌های منطقه‌ای‌ و جهانی نیستیم. همچنین بانک‌ها با تجار ما کار نمی‌کنند.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *