واردات کاغذ

این روزها صحبت از نامه سرگشاده هیئت مدیره انجمن ناشران انقلاب اسلامی به رئیس جمهور و گلایه او از کم لطفی دولت به کاغذ تولید داخلی از یک سو عدم اهتمام به تخصیص ارز دولتی برای واردات کاغذ از سوی دیگر است.

آنها همچنین با انتقاد از اوضاع نابسامان کنونی و عدم توجه به مشکلات اقتصادی و رکود حاکم بر این صنف تاکید کردند که ادامه ی وضع کنونی منجر به ورشکستگی سراسری صنعت نشرشده است.به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، در نامه هیئت‌مدیره مجمع ناشران انقلاب اسلامی خطاب به حسن روحانی، رئیس‌جمهور، آمده است: «ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان به شما و همه ملت ایران، نیک مستحضرید که صنعت نشر کشور از بدو شروع دولت «تدبیر و امید» در سال ۱۳۹۲، با بحران‌های فزاینده مختلفی مواجه شده و همواره در طول این هشت سال با آن‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کند.

دولت شما در حالی به واپسین روزهای فعالیت خود نزدیک می‌شود که جدا از مسئله شیوع ویروس کرونا و کاهش بخش قابل‌توجهی از فعالیت‌های اقتصادی صنعت نشر طبق دستورالعمل‌های بهداشتی، گرانی بی‌سابقه نهاده‌های تولید کتاب اعم از کاغذ، زینک و همچنین کاهش روزافزون قدرت خرید مردم به‌تبع مشکلات اقتصادی کشور، صنعت نشر کشور را با افت چشمگیر و بی‌سابقه تولید، تقاضا و عرضه کتاب روبه‌رو کرده است.

کاغذ وارداتی

فارغ از افزایش قیمت جهانی کاغذ و گرانی آن در داخل به دلایل نوسانات ارزی، احتکار، کم‌فروشی دلالان و همچنین فقدان نظارت صحیح، دولت شما نیز از ابتدای سال جاری، اقدام به حذف ارز حمایتی برای واردات کاغذ کرده است.

امروز بزرگ‌ترین مانع بر سر راه نشر کشور مسئلۀ کاغذ است که می‌بایست با سرعت هم ارز تخصیصی برای واردات آن از سوی دولت تخصیص و تأمین شود و هم حمایت‌ها و پشتیبانی‌ها و وعده دولت برای تولید کاغذ داخلی با کمک ستاد اجرایی فرمان امام خمینی ‌رحمه‌الله‌ علیه پیگیری، ادا و محقق شود.از خداوند متعال، سربلندی و عزت روزافزون نظام اسلامی را در سایه‌سار ولایت خواستاریم.»

نیک می‌دانید که کاغذهایی که به نرخ دولتی و با ارز تخصیصی در طول سال ۱۳۹۹ توسط سامانه توزیع کاغذ وزارت ارشاد به ناشران تخصیص می‌یافت، تماماً متعلق به تخصیص‌های ارزی و ثبت سفارش‌های سال ۱۳۹۸ بوده است و بعد از آن، باوجود توصیه‌های مکرر و مطالبات متخصصان و دلسوزان حوزه کتاب از دولت، هیچ ارز حمایتی‌ای برای واردات کاغذ تخصیص داده نشد و حتی برخلاف تعهد دولت در سال ۱۳۹۷، ارز تخصیصی برای واردات کاغذ در سال ۱۳۹۸ نیز به‌صورت کامل تأمین نشده است.

آقای رئیس‌جمهور!

قیمت کاغذی که در روز مراسم تحلیف شما در مردادماه سال ۱۳۹۲، به‌طور میانگین، ۷۰هزار تومان به ازای هربند بود، به حدود ۸۰۰هزار تومان به ازای هر بند در آخرین ماه‌های دولت شما رسیده است.

این در حالی است که تهیه کاغذ با همین قیمت نیز در بازار به سختی امکان‌پذیر است و ناشران زحمتکش کشور را با وضعیتی نامعلوم و نگران‌کننده نسبت به ادامه فعالیت‌های خود مواجه کرده و نویسندگان عزیز کشورمان را به انزوا و مضیقه شدید کشانده است. امیدواریم مستحضر باشید که ورشکستگی و تعطیلی صنعت نشر به معنای تضعیف جدی و عمیق جریان تولید علم، دانش و فرهنگ و هنر در کشور خواهد بود.

جدا از مسئله واردات کاغذ به عنوان راهکاری فرعی، موقتی و کوتاه‌مدت برای حل مهم‌ترین مسئله صنعت نشر کشور که از سوی دولت متوقف شده، دستور چندباره و تاکید ویژه رهبر معظم انقلاب در حاشیه بازدید از سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مبنی بر پیگیری تولید کاغذ داخلی به عنوان راهکار اصلی، دائم و بلندمدت نیز علی‌رغم تلاش‌ها و پیگیری‌های ستاد اجرایی فرمان امام خمینی ‌رحمه‌الله‌ علیه و دیگر دلسوزان، از سوی دولت حمایت و پشتیبانی نشد و با کندی و تعلل بسیار پیش رفته است.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.