رطوبت چاپخانه

همه میدانیم که برای حفظ دستگاه های چاپی و افزایش کارایی مواد اولیه چاپ لازم است دما و میزان رطوبت چاپخانه در نوبت های منظم بررسی و تنظیم شود. برای مثال در سالن چاپ دمای مطلوب در همه ایام سال بین 21 تا 25 درجه و رطوبت متناسب چیزی بین 25 تا 45 درصد است.
اما چرا باید این موارد را درنظر بگیریم و رعایت کنیم؟ از طرفی عدم تنظیم و حفط دما و رطوبت محیط چه پیامدهایی برای محصولات چاپی و دستگاه ها دارد؟
اگر به دنبال پاسخی قانع کننده برای این سوالات هستید و همین طور رعایت اصول علمی در فرایند چاپ برایتان ارزشمند است حتما این مقاله را تا آخر دنبال کنید.

دما و رطوبت نقش انکار ناپذیری در سرعت و کیفیت کار چاپ دارند، رفتار کاغذ و مرکب و همینطور اقلامی مانند ورنی و سلفون و… به طور نامحسوسی متاثر از میزان رطوبت و دمای محیط است. چين خوردن لبه كاغذ، تغيير ابعاد و شكنندگي كاغذ و نيز خشك شدن مركب و چاپ‌پذيري مناسب و روي هم خوردن رنگ‌ها و حفظ كيفيت كار پس از چاپ آن، همه و همه تحت تأثير دما و رطوبت هستند.
دما و رطوبت ارکان تاثیرگذار بر عوامل محيطي و فضاي پرسنل چاپخانه نيز به شمار مي‌‌روند، تنظيم آن‌ها به صورتي كه هم براي چاپ و هم براي نيروي انساني شاغل در چاپخانه مناسب باشد نيز نكته ديگري است كه بايد به آن توجه شود.
علاوه بر اين‌ها چندين نكته فني ديگر مثل تأثير رطوبت بر ساختمان چاپخانه و نحوه تهويه آن و نيز هزينه‌هاي برق و آب و نيز مي‌‌بايست مورد توجه قرار گيرند. ذرات رطوبت در چاپخانه به قدري بايد نرم و ريز باشد كه در فاصله 25-20 سانتي‌متر دستگاه كاغذ خيس نشود. يعني رطوبت بايد به سرعت در هوا تركيب شده و در محيط ديده نشود، فقط سنسوري كه در سالن نصب مي‌‌شود هيدرواستات يا هيدرومتر، وضعيت رطوبت سالن را نشان دهد .

اين سنسور به دستگاه فرمان مي‌‌دهد تا به‌صورت اتوماتيك با توجه به نياز چاپخانه‌ رطوبت را تنظيم كند، تنظيم به‌صورت دستي نيز انجام مي‌‌شود،بدین منظور مسؤول فني براي تنظيم رطوبت دستگاه را خاموش يا روشن مي‌‌كند، ولي معمولاً در چاپخانه‌ها دستگاه تمام اتوماتيك نصب مي‌‌كنند چون درصد خطا و اشتباه آن به حداقل میرسد.

ادامه دارد…

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *